Annelies

Een fijn en ontspannen uur

Jaren geleden ging ik “op yoga” om meer te bewegen en balans in mijn leven te creëren. Dit beviel me zo goed dat ik startte met de docentopleiding Raja-Yoga. In deze vorm van yoga gaat het vooral om ontspanning van lichaam en geest. Er is aandacht voor houdingen, ademhaling en energie, bewustwording en meditatie. Uiteindelijk gaat deze yoga  over wie je bent, hoe je in het leven wilt staan en wat je te doen staat.

In de tijd van mijn opleiding ontmoette ik vaak ouderen via een project Huisbezoek en hoorde ik veel verhalen. Zowel over de mooie kanten van hun leven als over de zwaardere. Twee aspecten vielen me bijzonder op: ouderen krijgen te maken met verlies, verlies van gezondheid of verlies van dierbaren. foto docentMaar er ontstaat ook ruimte en vermogen om te relativeren. En ouderen willen veel doen om vitaal te blijven.

Met mijn yogalessen hoop ik oudere mensen een fijn en ontspannen uur te bieden. Dit kan door specifieke lessen met zachte bewegingen, gebaseerd op houdingen, ademhalingsoefeningen en meditatiemanieren uit de klassieke yoga.